Късметлия откри буца злато, която тежи почти 3 килограма

0
Само на 15 сантиметра под земята Браун открил 2.7 кг самородно масивно злато
Само на 15 сантиметра под земята Браун открил 2.7 кг самородно масивно злато Снимка: Science Alert

Мик Браун от провинциалния град Kеранг в северната част на австралийския щат Виктория едва ли е подозирал на каква находка ще попадне, когато един ден жена му го отпратила да се поразходи, тъй като лошото му настроение не се отразявало добре на хората вкъщи, пише Science Alert.

След като наскоро отказал цигарите, видимо раздразнения Браун тръгнал с лошото си настроение и металотърсач в ръка към гората на съседния град Уеърбърн. Малко след като навлязъл в гората, металотърсача му дал сигнал, че е попаднал на нещо голямо.

Само на 15 сантиметра под земята Браун открил 2.7 кг самородно масивно злато. Късметлията оценява находката на около 135 хиляди щатски долара, но не възнамерява да се раздели с нея за по-малко от 200 хиляди.

Колкото и да завиждаме на Браун за находката, трябва да отбележим, че късметът не му се е усмихнал от първия път. Той е опитен златотърсач, който всеки път, когато се разхожда взима своя металотърсач. “Това не е просто хоби, а умение да разчиташ знаците на земята” споделя Браун.

Източник: ОБЕКТИ.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари