Кардиолог разкри защо бирата е най-коварният алкохол за сърцето

2
Бирената пяна съдържа кобалт, чийто излишък претоварва сърцето, споделя д-р Кореневич
Бирената пяна съдържа кобалт, чийто излишък претоварва сърцето, споделя д-р Кореневич

Пристрастяването към бирата и нейната постоянна консумация може да повлияе негативно на артериите и да влоши състоянието на сърцето

Кардиологът д-р Анна Кореневич обясни защо това е най-вредният алкохол за сърцето. Тя изтъкна, че много хора погрешно възприемат бирата като по-безопасна в сравнение с други алкохолни напитки. По-специално, бирената пяна може да навреди на миокарда, според кардиолога.

"Бирената пяна съдържа кобалт, чийто излишък претоварва сърцето", споделя д-р Кореневич, предава Actualno.

Тя допълва, че бирата увеличава количеството въглероден диоксид в кръвта. Това от своя страна допринася за появата на разширени вени.

Експертът призовава да не се злоупотребявате с тази напитка. Кардиологът предупреждава, че редовната консумация на бира може да повлияе неблагоприятно върху състоянието на мозъка, както и да допринесе за появата на хормонални нарушения.

Лекарят припомня, че няма безопасно количество алкохол, до голяма степен това е индивидуален параметър, свързан с чувствителността на всеки организъм. Като цяло д-р Кореневич препоръчва да не се консумират алкохолни напитки.

*Важно: Статията е с информативна цел и не замества консултацията с лекар!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари