Каракачанов отряза референдума на Слави!

0
"Гласуването бе чисто популистка игра", смята лидерът на ВМРО
"Гласуването бе чисто популистка игра", смята лидерът на ВМРО Снимка: BTV

"Ако се носи политическа отговорност - да се носи, ако не - хайде да приключваме тази година и да вървим към нови избори. Промяната в изборното законодателство за мажоритарни избори не е сериозна причина за отлагане. Дори е абсолютно несериозна причина", заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в обзорното предаване "Годината" на Радио "Дарик", цитиран от Блиц

"Гласуването бе чисто популистка игра", смята лидерът на ВМРО

Каракачанов заяви, че Обединените патриоти, в които се включва и Патриотичният фронт, са категорично против мажоритарна изборна система и съобразяването с резултатите от референдума, иницииран от Шоуто на Слави Трифонов. "Естествено, че сме против мажоритарния избор. Има закон и в случая законът не е изпълнен - по закон гласовете в този референдум не са достатъчни, за да е задължително това условие. Референдумът беше чисто популистка игра. Да постаявяш мажоритарния избор като една панацея, че това ще реши проблемите в българския обществен живот и в икономика, здравеопазване и в какво ли не - това просто не е вярно, това е лъжа", коментира той.

За изказването на Борисов по другия от въпросите на референдума - субсидията на партиите да е нула лева - това също е несериозно, заяви лидерът на ВМРО. "Много е лесно да подкрепиш такава идея, след като девет години си прибирал милиони субсидии. Ние сме предлагали намаляване на субсидията дотолкова, че да може партиите да функционират и освен това да има таван. А не да се лежи на елементарния популизъм и да се разчита на това, че хората мразят политиците", каза той.

Според него очевидно няма да има сега кабинет "Борисов 3", щом "дисциплиниран министър" като Владислав Горанов заяви тази сутрин, че премиерът в оставка няма да приеме, въпреки че това се спряга за възможен сценарий. По думите му до оставката на правителството се стигна заради "грешно поставения от негова страна въпрос (на Борисов)" за подкрепата към правителството чрез президентските избори. "Хората търсеха алтернатива и я намериха в лицето на Румен Радев", заяви Каракачанов.

Според Каракачанов през годината управлението е показало нерешителност, например в отстояването на позициите си пред Брюксел. Обединените патритоти настояват за политика на недопускане на бежанци в България.

Междувременно в съобщение до медиите, изпратено от Национален фронт за спасение на България, се посочва, че партията се разграничава от изявленията на Каракачанов в парламента вчера и от интервюто му пред радиото днес.
 
„В тях се изнася несъгласувана с ръководството но ПГ на Коалиция „Патриотичен Фронт“ информация за водените на 16.12.2016 г. конфиденциални преговори между ПФ, Атака, Герб и РБ. Това е пореден опит на търсене на евтин медиен ефект, който подхранва партийния егоизъм, но руши коалиционните отношения!”, се посочва в съобщението.
 
То е подписано от председателя на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари