Какво се случва с бумеранг, хвърлен в космоса

0
Дали бумеранг, хвърлен в космоса, ще бъде в състояние да се върне обратно при собственика си?
Дали бумеранг, хвърлен в космоса, ще бъде в състояние да се върне обратно при собственика си?

Дали бумеранг, хвърлен в космоса, ще бъде в състояние да се върне обратно при собственика си? Определено много добър въпрос. Тези от вас, които реално вече са имали нещо общо с бумеранга знаят, че правилното му хвърляне, което да го накара да се приземи обратно във вашите ръце, е много трудно.

Но нека се върнем към основната тема дали хвърленият в космоса бумеранг ще се върне изобщо обратно. Японски астронавт решил да задоволи любопитството си и да хвърли бумеранг вътре в космическата станция. Той направил това и защото бил помолен от световния шампион в дисциплината хвърляне на бумеранг – Ясухиро Тогай. Както можете да видите във видео, което споделяме с вас, бумерангът севръща обратно при астронавта.

Буквално опровергавайки всички физични закони, кацнал в ръцете на японеца. Самият астронавт споделя, че поведението на бумеранга било абсолютно същото, каквото е на Земята. Но, всъщност експериментът е лишен от смисъл. Защо ли? Защото се оказва, че определяща за траекторията на бумеранга  не е гравитацията, а въздухът.

При хвърлянето на бумеранг важат същите закони, каквито и при накланянето на велосипед, когато искате той да завие. Поведението на бумеранга би било съвсем различно, ако бъде хвърлен в открито космическо пространство, при липсата на въздух и гравитация, върху него няма да въздействат никакви аеродинамични сили. Бумерангът би летял в космоса, точно както би го направил и хвърлен в космоса камък – просто би летял напред. За любопитните – споделяме с вас това видео, записано на космическата станция!

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари