Какво се случи след завръщането на камерите на КАТ

0
Всеки ден след дежурство на екипите на „Пътна полиция” записите с нарушенията пристигат в центъра за видеонаблюдение на КАТ
Всеки ден след дежурство на екипите на „Пътна полиция” записите с нарушенията пристигат в центъра за видеонаблюдение на КАТ Видео: НОВА ТВ

Два пъти повече нарушители са хванати от радарите на КАТ през последната седмица след завръщането на мобилните камери на пътя. Междувременно рязко е намалял и броят на катастрофите, но не и случаите с бясно шофиране по пътищата. 

Всеки ден след дежурство на екипите на „Пътна полиция” записите с нарушенията пристигат в центъра за видеонаблюдение на КАТ, след което те се обработват, съставят се електронни фишове, които заедно с честитките потеглят към шофьорите-нарушители. Те имат две седмици срок, за да платят глобата с отстъпка. В противен случай ще трябва да заплатят пълния размер на санкцията. 

Само в София и само за седмица радарите на КАТ са снимали над 300 шофьори, които карат бясно. За нарушения в столицата дебнат три стационарни и девет мобилни камери, монтирани в патрулките.

Камерите обаче все още не стряскат всички. Радарът в тази патрулка засича шофьор със 172 км/ч в градски условия.

"На този водач ще бъде съставен акт – глобата е доста солидна, като законът е предвидил да остане и без книжка за период от минимум три месеца. Рисковете са сериозни, тъй като при такава скорост автомобилът трудно се контролира”, обясни Николай Крушарски от „Пътна полиция”.

И докато установените нарушения са много повече, тежките инциденти на пътя рязко намаляват, както и жертвите. 

За всички проверки ще ни предупреждава знак, а зоните на контрол се обявяват всеки ден и в интернет. Очаква се до месец първите честитки, заснети от мобилните камери на КАТ, да тръгнат към шофьорите-нарушители.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари