Какво казва за характера ни позата, в която седим

0

Психолозите са категорични, че езикът на тялото ни, жестовете, мимиката, дори чертите на лицето и походката ни издадат какъв характер сме.

Не са малко и специалистите, които успешно могат да разгадаят каква душа носим в сърцето си без дори и дума да са чули от нас. Същото се отнася и за начина, по който седим. Позата, която най-много обичаме да заемаме на стола също казва много за това какви хора сме, твърдят експертите.

Творец

Ако обичате да държите коленете си допрени с пети навън и пръсти навътре, най-вероятно вие сте харизматична и творческа личност. Дълбоко чувствителни и деликатни, вие сте готови да помогнете на всеки, протегнал към вас ръка за помощ, да го изслушате, да му влеете кураж и позитивизъм. Вие сте винаги свежи и много усмихнати. Не говорите на висок тембър и на пръв поглед изглеждате малко срамежливи. Ако някой ви заговори или предразположи обаче, вие му споделяте всичко на драго сърце.

Мечтател

Ако любимата ви поза са кръстосаните крака, вие със сигурност сте естет и мечтател. Където и да се появите, вие сте винаги в центъра на вниманието. Приятелите често ви наричат "душата на компанията". Грижите се за външния си вид до най-малкия детайл. В същото време сте склонни често да се отдавате на мечти и блянове, независимо дали сте на пейка в парка или пред бюрото в офиса. Трудно се задържате на едно и също място дълго време. Не понасяте несправедливото отношение и с цената на всичко се борите срещу всяко порочно явление в социалния живот. Упорити сте и непреклонни в преследването на целите си. Държите много на приятелите си, а за любимия човек сте готови да препллувате морета и океани.

Бунтар

Хората, които най-често заемат такава поза при седене, не обичат да се съобразяват с правила и забрани. Те са бунтари до мозъка на костите си и непоправими непукисти. Не обичат да ги командват и да се подчиняват на чужди заповеди. Те са предприемчиви, интелигентни и властни. Притежават иновативно мислене и управленчески способности. Склонни са към изневяра, като в същото време са невероятни ревнивци.

Миротворец

Хората, които седят с успоредни един до дру  крака, са искрени и интелигентни, но най-често се открояват със своята дълбока чувствителност и уязвимост. За да запазят добрите си отношения с околните, те избягват конфликтите и споровете. Тази позиция в даден момент може да разкрива както въздържаност, така и готовност за ответна реакция.

Романтик

Ако често сядате с допрени един до друг и леко наклонени под ъгъл крака, вие сте изплетени от романтични чувства. Обичате да кокетничите. Обикновено това са влюбчиви и красиви жени, които искат да бъдат забелязвани от мъжете. В повечето случаи този тип хора си поставят високи цели и работят усилено за постигането им. 

Източник: Woman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари