Душата прониква в тялото ни, но същевременно е вън от него

2
Защо  така?
Защо така?

Защо е така?

Душата на човек прониква в неговото тяло, пише Новото познание. Тя прониква в сърцето, в ума му, но същевременно e вън от тях. Защо е така и какво обуславя тази невидима връзка с отвъдното?

Какво е душата?

Определението на квантовите физици за субстанцията душа е изненадващо за едни и съвсем разбираемо за други. Накратко казано:

Душата прониква целият Космос, но е същевременно е извън Космоса. Душата е повече от всичко, което можем да си представим.Тя не може да се опише с думи и когато се говори, че Бог живее в човек, се подразбира неговата душа.

Обиталището на Бог не е човешкото сърце, нито човешкия ум, а човешката душа. Тази извечна максима днес има ново звучене.

Наука все по-често открива доказателства за съществуването на душата. Като имате предвид, че хилядолетия преди да се появи последната цивилизация древните са знаели за душата повече отколкото всички учени взети заедно днес.

Според принципите на Хермес или по-късно в египетската митология наречен Тод, това което става на Земята има аналогичните измерения в духовния и в божествен свят.

Различни са единствено мащабите и енергетиката на събитията.

Пътят на душата

Най-важната част, която ни помага да разберем вечното съществуване на нашата душа е пътят, който следва тя.

Пречистването на душата след земния и път, например, е едно от най-важните последствия след края на мисията ѝ.

Душите се изчистват в съответното ниво, където са били и продължават съответните класове нагоре.

В зависимост от тяхната земна практика те могат да бъдат в различни състояния като цяло, но рано или късно пътят продължава напред.

А когато душите преминат през центъра

на Земята или през центъра на другите планети, извършват своето дълбоко и вечно пречистване кодирано от Създателя.

Така той ни подсказва, че всяко нещо разградено на елементарни частици е разпространено в цялата Вселена като вълна и е наблюдавано от него.

Един от основните принципи на квантовата механика е, че ако искате да видите една частица, вие трябва да я гледате, да я измерите, т.е. да погледнете срещу нея, иначе тя продължава да бъде вълна.

Само тогава невидимото става видимо и е възможно да се опише научно такова поле и присъствие.

Кое е първично и вторично?

Една теория твърди, че материята е първична, а съзнанието е вторично. Това е един от най-сериозните научни дебати в наше време.

Но съвсем наскоро наука припозна хипотезата, че е възможно съзнанието да е първичният двигател на процесите в материята.

Ученият Робърт Ланза превижда, че душата в един определен момент от еволюцията ще управлява всички съзнателни процеси.

Човечеството е длъжно да преосмисли

постулатите, защото това не е конкуренция между съзнание и материя. Това е разбирането за случващото се във Вселената.

Вселените могат да съществуват милиарди пъти размножени. Ние живеем в тази Вселена, а другите Вселени съществуват едновременно с нашата.

Всички ние имаме достъп до това огромно море от нива на информация, но стигаме да него едва, когато научим уроците тук на земята.

Душата на човек е дотолкова частица от Създателя, доколкото тя е връзка между духа и физическото тяло. И тази връзка остава вечна и неразделна от Твореца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари