Какви скрити таланти имат новите министри?

0
Членове на кабинета се увличат по рок музика, поезия и скайдайвинг
Членове на кабинета се увличат по рок музика, поезия и скайдайвинг Видео: NOVA

Членове на кабинета се увличат по рок музика, поезия и скайдайвинг

Наред с познатите лица, в креслата на „Дондуков 1” сядат и хора без опит в политиката, но с разнородни таланти. Най-младият член на Министерския съвет е продуцент и актьор. А наред с него новоизбраните министри се увличат по рок музика, поезия и скайдайвинг, разказва NOVA.

Паралелно с работата си на „Дондуков 1” министри от предишни правителства са развивали и всякакви таланти. Като Росен Желязков, който освен че беше министър на транспорта, е и вокалист на група R&Bo.

Други са в политиката по-кратко – като актьора Владимир Пенев, който за 2 месеца заема поста служебен министър на културата през 2013 г.

В същото министерско кресло днес седна 31-годишният Атанас Атанасов. Новият премиер Кирил Петков се впечатлил от него след като младежът събрал пари в чужбина, за да възстанови читалището в селото на своите баба и дядо – Татарево.

Преди да стане министър, Атанасов живее в Холивуд. Завършил е „Актьорско майсторство” в колежа „Уитман” в Съединените щати.

Пътят към американската мечта, обаче, минава през тениса. В колежа е приет с пълна стипендия като спортист. Още като дете Атанасов става републикански отборен шампион по двойки на България заедно с Григор Димитров.

Спортовете и адреналинът, оказва се, са в кръвта и на самия Кирил Петков, който оглавява първия редовен кабинет след 6 неуспешни опита за сформиране на такъв.

Освен спортовете и актьорското майсторство, сред талантите на министрите отново място намира музиката. Именно тя събира Атанас Атанасов и Асен Василев на една сцена години преди да застанат рамо до рамо в Министерския съвет.

Двамата били част от хора към езиковата гимназия в Хасково. В последствие са първия и втория в градската листа на „Продължаваме промяната”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари