Как да се предпазим от травми в новогодишната нощ?

0
Травмите могат да бъдат ужасяващи - от увреждане на върховете на пръстите - до контузни рани със сериозно разкъсване на подкожните тъкани
Травмите могат да бъдат ужасяващи - от увреждане на върховете на пръстите - до контузни рани със сериозно разкъсване на подкожните тъкани Видео: NOVA

Между гърмящите пиратки и летящите ракети

Внимавайте с хвърлянето на пиратки по време на предстоящите празници! Травмите могат да бъдат ужасяващи - от увреждане на върховете на пръстите - до контузни рани със сериозно разкъсване на подкожните тъкани, уточнява NOVA.

Какви са най- честите поражения и кой ще спасява пострадалите от невнимателно боравене с пиротехника по време на празниците?

„Нивата на увреждане могат да бъдат различни. Те са функция на силата на взрива. Случва се да има ампутация на част или цяла ръка в някои случаи“, обясни хирургът доц. д-р Людмил Симеонов.

Той добавя, че има пациенти при които се налагат по 5-6 операции в рамките на година, докато се възстановят функциите на ръката.

„Всеки има различно обяснение за инцидентите. В повечето случаи става дума за невнимание и разсейване“, добавя доц. Симеонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари