Как да намалите риска от заразяване в офиса?

0
Избягвайте общи уреди, телефони, принтери
Избягвайте общи уреди, телефони, принтери

Поетапно всички хора се връщат към нормалния си начин на живот отпреди избухването на пандемията от коронавирус. Това означава, че онези хора, които до момента са работили от вкъщи или са били в отпуск, ще се върнат на работа в офисите си, пише Dnes.bg

Споделените пространства, в които работят много хора или влизат клиенти обаче са с повишен риск от заразяване с всевъзможни инфекции.

Как да се предпазите от заразяване в офиса?

Вземете си маска

Маските не са задължителни на всички работни места, а само препоръчителни. Въпреки това е добре да имате маска в себе си, която да слагате при нужда. Бъдете подготвени и преценявайте ситуацията.

Мийте ръцете си през цялото време

Не забравяйте да миете ръцете си през целия ден. Когато се сетите или когато сте докоснали някаква потенциално замърсена повърхност, мийте ръцете веднага. Правете това и непосредствено преди хранене и докосване на лицето.

Избягвайте общи уреди, телефони, принтери

Споделените пространства и споделените предмети са с потенциално много висок риск. Избягвайте да докосвате нещо, което бива докосвано от други колеги. Ако е неизбежно, все пак дезинфекцирайте предмета преди това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари