Как блок в Русе натрупа 30 000 лева дълг към енергото?

0
Оказа се, че блокът няма издаден Акт 16 и личните електромери на живеещите в блока не фигурират в „Енерго про”
Оказа се, че блокът няма издаден Акт 16 и личните електромери на живеещите в блока не фигурират в „Енерго про” Видео: NOVA

Жители на блок в Русе получиха над 30 хиляди лева сметка за ток.

Оказа се, че блокът няма издаден Акт 16 и затова личните електромери на живеещите в блока не фигурират в „Енерго про”. Хората сами си отчитат разхода на електроенергия, събират дължимите суми и ги внасят в енергоразпределителното дружество. „Винаги сумата, която сме внасяли, е била по-малка от това, което отчита енергото”, казва жител на блока, предава NOVA.

Ние реално не виждаме сметката на енергото, защото всички плащания, които правим го внасяме по сметки на „Енерго про”. Проблемът е, че, всеки месец, каквото съберем го внасяме по сметката на „Енерго про”, но къде отиват парите и кои фактури се погасяват не мога да кажа. Всички фактури, които имам са частично платени. Ние реално не знаем какво точно трябва да платим”, каза домоуправителят на сградата.

В момента се очаква решение на „Енерго про” и на Община Русе за проект, според който, ако бъде доставен кабел от блока до съответния трафопост, проблемът с високите сметки може да бъде решен.

В становище на „Енерго про” се казва, че натрупаната сметка за 2018 година вече е над 41 хил. лв.

Живеещите в блока са купили апартаменти, които са бил и ипотекирани, платили са ги веднъж на фирмата и втори път – на банката. Трудно успяват да узаконят партидите. Блокът е бивше общежитие на Академия за политически науки повече от 10 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари