Енерго Про пуска тока в АОНСУ

0
Решението е взето като резултат от това, че в общежитието има голям брой семейства, които повече от седмица живеят без ток
Решението е взето като резултат от това, че в общежитието има голям брой семейства, които повече от седмица живеят без ток Снимка: TVN

ЕНЕРГО-ПРО реши да възстанови електрозахранването за събота и неделя на живущите в бившето общежитие на ул. „Гоце Делчев“ 35 в Русе.

Решението беше взето като резултат от това, че в общежитието има голям брой семейства, които повече от седмица живеят без ток. В същото време, беше уважено и настояването от кмета на община Русе, Пламен Стоилов, а именно да бъде предотвратено бедствено положение на територията на общината.

През изминалата седмица ЕНЕРГО-ПРО продължи да търси диалог и решение на проблемите във връзка с неплатените задължения, в размер над 48 хиляди лева на фирма „Рали 2003“. „Рали 2003“ е задълженото лице по ползваната електроенергия като собственик на партидата, а реално дължимите суми са резултат от консумацията на живеещите в бившето общежитие на АОНСУ на ул. „Гоце Делчев“ 35 в Русе. Проведени бяха разговори и срещи с представители на етажната собственост на общежитието, на които не се стигна до решение, което да удовлетворява натрупания дълг.

През следващата седмица, по настояване на ЕНЕРГО-ПРО е уговорено провеждането на среща, на която ще присъства и представител от община Русе. През последните месеци от титуляря на партидата „Рали 2003“ или от представител на етажната собственост не са постъпвали в пълен размер фактурираните суми, а за месец февруари няма внесена никаква сума за ползваната електроенергия.

В същото време, ЕНЕРГО-ПРО е предприела всички необходими законови действия за да присъедини с отделни партиди реалните консуматори на електроенергия, живеещи в общежитието. Към настоящия момент няма никаква връзка със собственика на партидата „Рали 2003“. ЕНЕРГО-ПРО търси съдействие от всички засегнати страни за решаване на проблема с дълга, като е готова за провеждане на преговори, включително и със собствениците на апартаменти в общежитието.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари