Кафето на летище София най-скъпо в Европа

1
Космически цени на столичното летище стряскат и най-платежоспособните пътници
Космически цени на столичното летище стряскат и най-платежоспособните пътници

Космически цени на столичното летище стряскат и най-платежоспособните пътници. Нещо повече - комбинацията от кафе, сандвич и вода на Терминал 2 струва повече, отколкото на територията на всеки друг европейски аеропорт, показа проверка на „Всеки ден" в навечерието на коледните празници.

Цели 16 лева трябва да се изръси всеки, който реши да се подкрепи преди полета със сандвич със салам, кафе и минерална вода. И в двете заведения на аерогарата ободряващата напитка не пада под 4,50 лева, а водата заковава 3. В случай че някой реши да се изхитри да пийне кафе от автомат, трябва да търси с лупа къде са машинките, а и те почти никога не работят, оплакват се препатили клиенти.

Не е за вярване, но даже на висококласното британско летище „Хийтроу" комбинацията кафе, вода и сандвич струва по-малко отколкото у нас - 14 лева. Ароматната напитка на британския аеропорт върви по евро и половина, или 3 лева, а водата - 2,20. Сандвичът с луканка у нас е 8,20 лв., този с пилешко - 7,80 лв., толкова струва и парче безвкусна торта. Тостът в заведенията на летище „Хийтроу" е между 2 и 3 евро. Горещата напитка е по-евтина и на летищата в Италия и Брюксел, изумени са чужденци, посетили за първи път София. В Гърция също е по-евтино - на летището в Солун същата поръчка струва не повече от 12 лева - кафето върви по 2,30 лева, минералната вода - 90 стотинки, или сметката е с 4 лева по-ниска.

Що за идиотщина е това, да наджасат толкова нагло тези безумни цени! Да не би така да са решили да ни задържат в България, дразнят се нашенци от средна ръка, тръгнали за чужбина по празниците. Заради горещите цени повечето от българите не смеят да пийнат кафе преди полет и стискат, докато раздадат безплатни напитки в самолета. Наглостта е пълна предвид родната минимална заплата - 340 лева, а западняците пият по-евтино кафе при минимум 1000 евро среден доход.

Служителите на аерогарата също се жалват, защото и за тях няма ведомствено заведение, където да хапват на прилични цени.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари