Кадри от помена на Трифон Иванов

2

Венци от БФС и Зоналния съвет на футболния съюз поставиха на гроба на легендата Трифон Иванов година след смъртта му.

На помена в гробищния парк във Велико Търново в събота се събраха двайсетина колеги, приятели и роднини на железния защитник. Съотборниците му от шеметното футболно лято в САЩ 94 представляваше Бончо Генчев. Майката на Туньо - Маринка, благодари на всички, че са го уважили, сподели 24 часа.

За панихидата от Германия си дойдоха дъщерите на Трифон - Галина и Марина. В джип, паркиран на замръзналата гробищната алея, беше и внукът му - син на Галина, с баща си. Първата съпруга на Трифон, Марияна криеше сълзите си зад тъмни очила.

На помена не присъства последната му жена - Валя Панова, вероятно заради обтегнатите отношения около наследството на Трифон.

Близки и приятели почетоха паметта на Туньо година след смъртта му

Паметник с номер 3, топка и трикольор бе монтиран на гроба на железния защитник година след внезапната му кончина. Той бе покосен от инфаркт на 13 февруари 2016 г. в дома на Валя в село Самоводене, докато се готвел да посреща приятели за именния си ден на Трифон Зарезан. Той си отиде на 50 г. и бе положен в семеен гроб във Велико Търново. Стилизираната каменна композиция е висока около 1.50 м, на нея няма посвещение, а само имената на футболиста. На гърба на монумента мястото за снимка все още е празно, подчерта 24 часа.

Баба Маринка с внучките си Марина и Галина / клекнала/ и майка им Марияна СНИМКА: Дима Максимова

Точно в деня, когато Туньо си отиде от този свят, общината в Търново и зоналният съвет на БФС ще открият паметна плоча с името му на входа на стадион "Ивайло". На плочата ще бъде изписано:"Тук започна кариерата на най-добрия централен защитник в историята на българския футбол и почетен гражданин на Велико Търново Трифон Иванов". Откриването на плочата е предвидено за 13 часа на 13 февруари, като на него ще присъстват кметът Даниел Панов, председателят на Зоналния съвет на БФС и съотборник на Трифон - Бончо Генчев, близки и всички желаещи да почетат паметта му.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари