Той е просто незабравим!

0
13 февруари 2016-а година се оказа фатална дата за българския футбол
13 февруари 2016-а година се оказа фатална дата за българския футбол Снимка: GettyImages

Казват, че с времето всичко избледнява, но има спомени, които остават все така ярки независимо от изтеклите дни.

Година измина от кончината на Трифон Иванов. 13 февруари 2016-а година се оказа фатална дата за българския футбол. Без време ни напусна един от големите, един от героите, един от златното поколение в Царя на спортовете у нас. На 50-годишна възраст сърцето предаде железния защитник, пише GONG.bg

За личността на Трифон Иванов се знае немалко. Скромен и умерен извън терена, с изявите си на футболното игрище бранителят се превръща в истинско страшилище за съперниците си. „Не смятам, че съм стряскал противниците само с външния си вид“, казва Иванов и добавя: „Уважението се печели само играта. Не е заради дългите коси и брадата“.

Туньо, както е наричан Трифон Иванов, започна като нападател, но в последствие бива преквалифициран в защитата. Роден на 27 юли 1965-а година в село Горна Липница, Великотърновско, Иванов се отдава на футбола на 11-годишна възраст. Първите си стъпки прави в местния Етър Велико Търново, като именно при „виолетовите“ прави и професионалния си дебют. Това се случва през 1983-а година.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари