Кадри от мястото на катастрофата с български учители в Македония

0
Автобус с преподаватели от българската Националната финансово-стопанска гимназия се преобърна край македонския град Крива Паланка
Автобус с преподаватели от българската Националната финансово-стопанска гимназия се преобърна край македонския град Крива Паланка Видео: Нова телевизия

Автобус с преподаватели от българската Националната финансово-стопанска гимназия се преобърна край македонския град Крива Паланка.

При инцидента няма жертви, но десетки са ранените, шестима от тях са с тежки травми. В автобуса са пътували 43-ма пътници, припомня Нова телевизия.

Тежкият инцидент е станал в тъмната част на денонощието, казват свидетелите.

„Пътувайки за София, с първия автобус, имаше проблем с него и дойде втория автобус да ни вземе. Малко преди границата - Гюешево, на около 30-ина километра, излезе от пътя и се преобърна в долината. За щастие, едно дърво беше нашият спасител”, каза един от свидетелите - Венцислав Гълъбов.

Пострадалите пътници са извозени до болницата в Крива Паланка с автобус на общината. Има хора с фрактури, 25 души са настанени в болницата. При тях е българският консул. Четирима души са с тежки травми - счупена ключица, счупени ребра.

Една жена е с травма на прешлените. Част от пострадалите са гипсирани. Никой от тях не се нуждае от операция, обясни за Нова лекар от местната болница. 

Първите пострадали пристигнаха в „Пирогов”. Първоначално пет жени са потърсили помощ, две от тях са с по-сериозни наранявания и лекарите са им предложили хоспитализация, но въпреки това са отказали и са се прибрали по домовете си.

Другите три жени са прегледани и изписани от болницата. Нараняванията им са предимно леки счупвания. Около 19.30 часа в "Пирогов" пристигнаха още две линейки с шестима пострадали - пет жени и един мъж.

Една от жената е в тежко състояние и е в шокова зала. Всички останали са контактни,  предстоят им прегледи.  Още една пострадала, при катастрофата също е потърси помощ в „Пирогов”. 

„Доволен съм от това, че колегите са живи. И голям процент от колегите са здрави, без наранявания. Има петима души, които са с гипсирани ключици и за тях ще отидат линейки, за да не им се затруднява пътуването”, заяви Иван Арсов, директор на Финансово-стопанската гимназия в София.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари