Кабинетът ще назначи нови областни управители

0
Партията на Слави Трифонов ще предложи областния управител на Русе
Партията на Слави Трифонов ще предложи областния управител на Русе Снимка: МС / архив

Партията на Слави Трифонов ще предложи областния управител на Русе

На редовното си заседание Министерският съвет ще приеме решение за освобождаване и за назначаване на областни управители. Според разпределението първата политическа сила - ПП, ще предложи свои кандидати за поста в 13 области. Втората по големина партия в управляващата коалиция - БСП, ще излъчи областни управители в пет области, а третата - ИТН - в шест. ДБ ще има областни управители в четири области. От управляващата коалиция неофициално коментираха за "24 часа", че това разпределение не е окончателно и не е изключено да претърпи промени.

Кой къде

Според неофициалното разпределение "Продължаваме промяната" ще има областни управители във Варна, Габрово, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол.

Хора на БСП ще оглавят областните управи в Благоевград, Бургас, Добрич, Смолян и Софийска област.

Партията на Слави Трифонов ще предложи областния управител на София-град, което означава, че той ще трябва да осъществява контрол върху актовете на софийския кмет Йорданка Фандъкова и върху доминирания от ГЕРБ и ВМРО Столичен общински съвет. Партията на Трифонов ще има областни управители още във Враца, Кюстендил, Плевен, Разград и Русе.

Представители на "Демократична България" ще оглавят областните управи в Пловдив, Хасково, Велико Търново и Видин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари