Иззеха близо 300 кг. риба от бракониери по р. Дунав

0
Иззеха близо 300 кг. риба от бракониери по р. Дунав
Снимка: iara.government.bg

Близо 300 кг. риба са иззели инспектори от отдел "Рибарство и контрол" на ИАРА Велико Търново съвместно с горски служители, граничари и криминалисти от Свищов. Хванати са двама бракониери на река Дунав в района на с. Вардим.

Проведената акция е в резултат на сигнали за бракониерски улов и нерегламентирана продажба на риба. В продължение на няколко дни брегът на Дунав при с. Вардим е бил наблюдаван. В същия период са били заловени и двете лица, които стоварват от лодка улов от риба и го претоварват в неспециализиран бус, съобщават още от Изпълнителната Агенция по рибарство и аквакултури.

Единият от бракониерите е от с. Вардим, Свищовско, а другият от Русе. Нарушителите са задържани от органите на реда и срещу тях ще бъде образувано досъдебно производство.

От тях са иззети лодка с извънбордов двигател, която е на съхранение в склад на ИАРА Велико Търново, бус, който е задържан от полицията, 15 мрежи с обща дължина 1350 метра и 282 кг. риба от видовете толстолоб, сом, шаран, бяла мрена и амур. Рибата е на отговорно пазене във фризерите на ДГС–Свищов, съобщават още от ИАРА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари