Извънредно: И тримата министри хвърлиха оставки

5
Валентин Радев: Така постъпваме ние в партия ГЕРБ
Валентин Радев: Така постъпваме ние в партия ГЕРБ

Тримата министри - на транспорта Ивайло Московски, на вътрешните работи Валентин Радев и на регионалното развитие Николай Нанков, са подали оставка.

Това е станало по искане на премиера Бойко Борисов.

Пресцентърът на правителството съобщи, че министър - председателят е поискал оставките на тримата министри във връзка с тежката катастрофа край Своге, в която загинаха 17 души.

Първи е подал оставка Ивайло Московски. След подаването на оставката си той е напуснал и сградата на правителството, съобщи Факти.бг.

В сряда, на последното редовно заседание на кабинета, премиерът заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден.

"Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност", увери Борисов.

"Така постъпваме ние в партия ГЕРБ. Така се носи политическа отговорност. Имахме нужда от тези дни, за да можем ние като министри да предадем всички документи около катастрофата край Своге в следствието и прокуратурата", заяви Валентин Радев. Той посочи, че нищо не е скрито и компетентните органи ще могат да си свършат работата.

Николай Нанков припомни, че още в неделя е заявил, че е готов да подаде оставка заради катастрофата.

И тримата министри подчертаха, че са готови да понесат отговорност за случилото се край Своге. Очаква се следващата седмица оставките да бъдат внесени за гласуване в парламента.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари