Сидеров: Не виждам никаква драма около подаването на оставките

0
Лидерът на Атака подкрепи премиера
Лидерът на Атака подкрепи премиера Снимка: Анелия Николова

"Не виждам никаква драма както в около подаването на оставките на министрите Радев, Нанков и Московски и в коалиционен план." 

Това каза председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на ПП „Атака“, предаде Агенция „Фокус“.

Смятам, че е изконно право на премиера да реши с кого да е в екип. Видях, че колеги от Патриотичната коалиция са реагирали малко по-нервно, аз не виждам повод за нервност. Това е квотата на ГЕРБ, освен това имахме много сериозни обществено-значими трагични събития – катастрофа и търсене на отговорност от страна на обществото. Мисля, че премиерът е взел едно тежко решение, но правилно, защото тези министри са във фокуса на вниманието във връзка с трагичния инцидент и трябва да се понесе политическата отговорност. Решението е правилно и отговаря на обществените очаквания и нагласи - няма никаква драма в коалиционен план“, допълни той.

Аз имам добра комуникация с премиера Борисов по всяко време. Коалиционен съвет не е имало по повод съгласуване на поисканите оставки, тъй като парламентът е във ваканция все още. Понякога се налага да се действа бързо и решително. Това, че не е имало коалиционен съвет между „Обединените патриоти“ и ГЕРБ не е драматично. Аз съм и очаквал, и в течение с тези промени. Мисля, че са нормални, че са логични, не са леки и за самите министри, но те поемат политическата отговорност – така се прави като си отговорен управник. Смятам, че няма основания за недоволство от страна на „Обединените патриоти“ за това, че не се е събрал съвет“, заяви още Сидеров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари