Изумителната картина, от чиято мистика целият свят се страхува

0
Целият свят се страхува от тази обречена картина, която не може да се унищожи
Целият свят се страхува от тази обречена картина, която не може да се унищожи

Ще ви разкажем една невероятна история за картина, която ще ви накара да се изумите. Ще видите нейната мистика и ще се убедите в това от видеото, което сме приложили.

Рон и Мей Хол губят дома си вследствие на пожар. Това, което е невероятно обаче е, че картината „Момче, което плаче“ остава непокътната. Повече от сто души са съобщили за същото или подобно преживяване. Във всяка една от тези истории, интересното е, че независимо от това колко опустошителни са били последствията, картината все оставала непокътната.

Момчето, което плаче“ е дело на италианския художник Бруно Амадиа, известен като Джовани Браголин. Особено популярна е била в периода около 1950-та година, когато се е продавала по целия свят. Има много нейни варианти, както с момчета, така и с момичета. Още оттогава градската легенда твърди, че тази картина е неразрушима.

Има няколко странни аргументи, които допълват тази теория. Така например на 4 септември 1985-та година, вестник „Сън“ публикува разказа на един пожарникар, който е декларирал, че е открил картината, и то в много от къщите, където е гасил пожари. Разбира се – цяла.

Мистерията получи смисъл, след като Стив Панти, британски писател и комик реши да разследва клетвата, която следи „Момчето, което плаче“ и да публикува резлутатите в радио предаване. Комичният характер на човека не му попречи в това сериозно отношение към темата, като през проучванията си е провел консултации с учени. Тестовете доказали, че платното е третирано с лък, който съдържа средство срещу пожари. Възможно е да се запали, но лакът предотвратява разпространението на огъня и го кара да си промени посоката или напълно да изгаси.

Източник: Scena.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари