Изпратиха Борис Луканов в последния му път

0
Той оставя след себе си десетки забележителни роли в киното и театъра
Той оставя след себе си десетки забележителни роли в киното и театъра

Той оставя след себе си десетки забележителни роли в киното и театъра

Днес изпратихме в последния му път големия ни актьор Борис Луканов, отбелязва БНТ. За таланта и човечността му напомниха колегите, приятелите и близките му.

Борис Луканов оставя след себе си десетки забележителни роли в киното и театъра. На поклонението в Народния театър колеги и близки почетоха живота и творчеството на великия актьор.

Той участва в 48 игрални филма. Най-запомнящите му превъплъщения са професор Александър Цанков във филма "По дирята на безследно изчезналите", доктор Александър Пеев в "Сами сред вълци", Гьорче Петров в "Мера според мера" и Стефан Стамболов в "Мечтатели".

"Той играеше великолепно в една моя постановка "Иванов" на Чехов. Там играеше Графа. Това са ми най-силните чувства към него. Тази връзка тогава се засили много. Аз го знам от ученик, аз съм от Варна. Там играеше в театъра и след това дойде в Народния. Бурето ми липсва отвсякъде. И служебно, и човешки", заяви Стефан Мавродиев, актьор и режисьор.

В киното Борис Луканов си партнира с Майкъл Куин и Кристоф Ламбер. Колегите и близките му помнят любимата му реплика "Играе ми се!", която повтаря до последно. За цялостното си творчество през 2016 година актьорът получава "Аскеер".

"Много го биваше като артист и много страховити роли остави в киното, в театъра. Бог да го прости. Да му ръкопляскаме за последно", допълни актьорът Васил Банов.

В кариерата си като театрален актьор участва в класики като "Чайка" на Чехов, "Мизантроп" на Молиер и "Бурята" на Шекспир. Борис Луканов оставя след себе си огромно творчество и спомена за любовта му към киното.

Последно сбогом с големия <strong class='keys'>актьор</strong> <strong class='keys'>Борис Луканов</strong>

Снимка: БНТ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари