Жълт код за силен вятър и обилни снеговалежи в над половин България

0
Температурите ще паднат до минус 4°
Температурите ще паднат до минус 4°

Температурите ще паднат до минус 4°

Жълт код за интензивни снеговалежи е в сила за 7 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

Жълт код за силен вятър е в сила за 12 области. Това са Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Русе, Разград и Търговище. В тези области ще духа силен северен вятър с пориви достигащи скорост 20-24 m/s.

НИМХ

С умерен, в Източна България силен вятър от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време. Валежите ще продължат, като навсякъде ще бъдат от сняг. Ще се образува снежна покривка. В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи остават условията за виелици и навявания, сочи прогнозата на НИМХ.

Температурите ще се понижават и в по-голямата част от страната ще са с обратен денонощен ход, а към 14:00 часа преобладаващите ще бъдат между минус 4° и 1°.

Над Черноморието ще е облачно, дъждът навсякъде ще премине в сняг. Ще е ветровито, със силен североизточен вятър. Максимални температури: минус 1° - 3°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от сняг, значителни в Централна Стара планина, Странджа и на места в Рило-Родопска област. Ще духа силен, по билата временно бурен вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°.

Във вторник над Западна и Централна България облачността ще намалява, временно и до предимно слънчево. Минималните температури ще се понижат още, на места във високите полета до минус 14° - минус 15°, а дневните ще останат почти без промяна. В източните райони ще остане ветровито и предимно облачно, но почти без валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари