Измамиха учителка от Русе

1
Жената попаднала в престъпна схема, с нов сценарий / Снимката е илюстративна/
Жената попаднала в престъпна схема, с нов сценарий / Снимката е илюстративна/

На 2 ноември около 13:35 часа в Първо РУ е получен сигнал от 56-годишна жена от Русе, че е станала жертва на телефонна измама.

Тя разказала на служителите на реда как е попаднала в престъпната схема и по какъв сценарий. Жената обяснила, че директорката на училището, в което работи й се е обадила по молба на полицията, за да окаже съдействие за превод от английски. Дала й телефонен номер, на който да се обади. Тя позвънила на посочения номер малко след 10 часа и на повикването й отговорил мъж, който се представил като "инспектор Димитров" от полицията.

Той й казал, че ще трябва да извърши превод от английски на задържано лице. Последвали няколко повиквания от «инспектора», при които той я накарал да купи ваучер за мобилен оператор на стойност 10 лева, кутия цигари, както и да внесе сумата от 250.00 лева, която впоследствие като отиде в полицията ще й бъде възстановена.

В съобщение на мобилния й телефон "инспектор Димитров" изпратил имената човека, на чието име да бъде направен превода в Сърбия. След като тя направила превода (по една от международните мрежи за парични преводи) продиктувала кода му и тръгнала към сградата на ОДМВР, където щял да я вземе "инспектор Димитров". След като инспекторът нито се срещнал с нея, нито отговорил на многократните й позвънявания, жената разбрала, че е станала жертва на измама.

По случая е образувано досъдебно производство. Заявената щета от потърпевшата е 270 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари