Пенсионерка от Русе хвърли пари и бижута за 30 000 лева от терасата си

4
72-годишната жена е станала жертва на телефонни измамници
72-годишната жена е станала жертва на телефонни измамници Снимка: Thinkstock VioNet / архив

72-годишната жена е станала жертва на телефонни измамници

На 07.04.2022г. в 17:20 часа 72-годишна жена от гр. Русе е подала сигнал, че малко по-рано същия ден била жертва на телефонна измама.

Същата е съобщила, че на 07.04.2021г. около 15:00ч. по домашния телефон ѝ се обадил мъж, който се представил като Николай Христов - служител на МВР, който ѝ обяснил, че предстои да бъде жертва на телефонна измама, да не се притеснява, че полицията я пази и трябва да му окаже съдействие като изпълнява всички указания на измамниците. Междувременно по телефона ѝ се обадил женски глас, представяйки се за дъщеря й, заявила, че е със счупен крак, а след нея в разговора се включил и мъжки глас, представящ се за доктор, който поискал от нея да нагласи всички пари и бижута, с които разполага в противен случай, че бъде изкормена. "Полицейският служител" заявил на жертвата, че трябва да изпълнява всичко, което измамниците поискат, за да могат да бъдат задържани. Затова жената поставила в чанта всичките си спестявания и златните си бижута, всичко на обща стойност около 30 000 лв. и ги хвърлила през терасата. След това е трябвало да се скрие в банята на апартамента си, за да не пострада от последващите стрелби при задържането на измамниците и да очаква да бъде показана по телевизията.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Много
    тъпа бабичка . От полицията постоянно предупреждават за тия телефонни измамници ,ама кой да слуша !?
  • 6
    6
    Асан
    Имала бол пари дала аз като нямам не давам 🤣🤣🤣🇻🇳
  • 4
    5
    Колко ли
    време е стояла в банята ? ХАХАХААА ! Послушно и чисто бабе .Браво на нея .
  • 18
    4
    Кратка история
    Съседка, под апартамента ми. На 84...85 години. Три пъти ми праща полиция, че "правя денонощен ремонт в продължение на повече от година". Три пъти каних полицаите в дома си да видят дали съм залепил и един тапет за 10 години. Нямали право да влизат. Пристига ми призовка. Хайде в полицията. Бягам от работа. Давам обяснения ръкописно. Полицая в разговор ми споделя, че жената има очевидно халюцинации, защото има оплакване, че съм и сменял каналите на ТВ-то. Бях побеснял - да я съдя и да и взема и последната керемидка. И се осъзнах - та тя е на 85 години. Аз на 55 май взех да бутам маслото, а какво остава за 85. Квинтесенцията на историята ми - възрастните са като деца. Просто мозъка не работи както трябва.
  • -2
    3
    Мими
    Вече не ги съжалявам тия пенсии. Само плачат че нямат пари а отде такива пари? Така им се пада.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари