Футболни таланти от 3 държави се състезаваха в турнир в памет на Венци

2

Победителите в турнира “Северна звезда” станаха състезателите на "Бурсаспор" - Турция след оспорвана битка срещу FCSB – Румъния

На стадион "Дунав" днес се проведе финалът на тридневния международен детски футболен турнир в РусеСеверна звезда”. Спортното събитие се провежда за първа година в памет на 11-годишния футболист на “ДунавРусе Венцеслав Георгиев, който почина миналата година, покосен от мълния по време на тренировка. В състезанието, което се организира от ФК "Дунав" Русе със съдействието на Община Русе, се включиха 8 отбора, съставени от деца, родени през 2012 г.

Официални гости на финалната част на турнира бяха кметът Пенчо Милков и заместник-кметовете Димитър Недев и Борислав Рачев, които поздравиха организаторите и участниците и наградиха призьорите.

Победителите в турнира станаха състезателите на "Бурсаспор" - Турция след оспорвана битка срещу FCSB – Румъния, завършила 2:2. Последваха дузпи, при които футболистите на турския отбор спечелиха с 2:1. В състезанието участие взеха още 6 отбора - "Дунав" Русе, "Левски" София, ФК "Септември" София, "Лудогорец" Разград, Локомотив Горна Оряховица и ФК "Прогресул-Спартак" от Румъния.

По време на спортното събитие бе официално открита и поставената на входа на стадиона паметна плоча на Венцеслав Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    aha
    Фенът-доктор- ресторантъор е длъжен да си понесе наказнието за немърливост зад решетките!
  • 1
    3
    Stoian
    Трябва да има сьд и затвор за виновните лица,има смърт все пак, или боклуците от Герб,ще ги покрият,но има видов ден,,,има Господ,и ще си го получат,,,
  • 1
    2
    Все недоразбрал
    А тия таланти ще ходят ли на свиждане в затвора на виновника за инцидента в резултат от безхаберието?!
  • 3
    1
    Русенски
    Гръмоотвод сложиха ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари