Две русенки станаха жертви на телефонни измами

0
Измамникът се представил като "главен комисар Димитър Димитров"
Измамникът се представил като "главен комисар Димитър Димитров" Снимка: Thinkstock VioNet

Полицията разследва още два случая на телефонни измами.

Вчера около 14 часа в Първо РУ възрастна жена е съобщила, че е станала жертва на телефонна измама преди няколко дни. Според разказите на потърпевшата на 27 декември на домашния ѝ телефон се бил обадил мъж, който се представил за "главен комисар Димитър Димитров" и под претекст за залавяне на телефонни измамници я държал на стационарния телефон, като я напътствал как и къде да остави исканата от престъпниците сума, като междувременно ѝ се е обаждала и жена, представяща се за дъщеря ѝ с искане на пари за операция – 30 000 лв. Жената се уплашила и предала всичките си налични пари - 3 330 лева, като ги поставила в найлонова торбичка и по указания на мнимия комисар ги оставила в кашон до зелен контейнер пред църквата на ул. "6 - ти септември". По случая е образувано досъдебно производство и е започнато разследване.

По същото време вчера във второ РУ, друга русенка е сигнализирала за извършена телефонна измама. Тя обяснила, че по-рано между 12:30 и 13 часа ѝ се е обадила майка й, която ѝ казала, че хвърлила през тераса на жилището си в жк „Възраждане“ сума от 3000 лв, след като е разговаряла по телефонна с измамници, които са я въвели в заблуждение по същата схема. По този случай също е започнато разследване във Второ РУ.

Във връзка с регистрирани нови случаи на телефонни измами, както и опити за такива престъпни деяния, от полицията отново апелират към гражданите да бъдат бдителни, за да не попадат в подобни схеми и припомнят някои основни съвети.

Необходимо е хората, които имат възрастни близки, непрекъснато да им напомнят как случайно може да станат жертви, както и основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация.

/повече информация в линка: "Внимание! Не се поддавайте на телефонни измами!"/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари