Изборите в Русе в числа

0
Кой кандидат колко гласа получи?
Кой кандидат колко гласа получи? Снимка: БНТ

Кой кандидат колко гласа получи?

От 134 715 избиратели, имащи право на глас в Русе, са гласували 42 126. Избирателната активност, оповестена от ЦИК за града, е 23,68% към 16:00 часа на 29 октомври 2023 г. Това са данни при 100% обработени бюлетини, сочи справка на вестник Бряг.

Първи в избора на русенци е досегашният кмет Пенчо Милков, подкрепен от местна коалиция на левите партии - Местна коалиция „БСП за България“ (КП „Левицата!“, ПД „Социалдемократи“, КП „Алтернативата на гражданите“, Политическа партия МИР), както и „Български възход“ (БВ).

Той получи 37,06% от вота на избирателите, което всъщност се равнява на 15 267 гласа.

Втори по резултат е Иван Иванов от ГЕРБ, с когото ще се явят на балотаж на 5 ноември, тази неделя. Иванов е получил 6298 гласа на русенци, което прави 15,29%.

Кандидатът на ПП-ДБ Рена Стефанова е получила 4444 гласа или 10,79%.

Четвърти в класацията е Искрен Веселинов от Местна коалиция „България на регионите“ (ВМРО-БНД, Консервативна Българя, Съюз на патриотичните сили „Защита“). Той е успял да получи доверието на 3771 избиратели или 9,15% от местния вот.

Брой на бюлетините, получени в крайдунавския град по реда на Изборния кодекс е 104 000 броя, сочат още данните на ЦИК.

Броят на неизползваните хартиени бюлетини е 61 580, а на недействителните – 294.

С вот „Не подкрепям никого“ за кмет са гласували 1608 русенци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Гост
    Получил 37% от 23% гласували. Получил около 8%. Получил много от нищо. Това не пречи да се хвали, че е постигнал убедителна победа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари