Ивет Лалова ще е българският знаменосец на олимпиадата в Рио

0
Българският флаг ще бъде вдигнат в олимпийското село в Рио следобед на 1 август
Българският флаг ще бъде вдигнат в олимпийското село в Рио следобед на 1 август

Най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова ще носи българския флаг при откриването на олимпиадата в Рио де Жанейро.

Решението беше взето от оперативния щаб на делегацията ни по предложение на председателя на БОК Стефка Костадинова. Лалова е приела с радост честта да бъде знаменосец, която й е била оказана, съобщава БОК..

За Ивет олимпиадата в Рио ще е четвърта поред след тези в Атина 2004, Пекин 2008 и Лондон 2012 г. Най-доброто й класиране от тях е в Атина, където бяга и в двата финала на спринтовете и стана 4-а на 100 м и 5-а на 200.

На предишните 4 летни олимпиади знаменосци бяха Мария Гроздева в Атина, Петър Стойчев в Пекин и Йордан Йовчев в Лондон.

Българският флаг ще бъде вдигнат в олимпийското село в Рио следобед на 1 август (понеделник). За целта е предвидена церемония, на която нашите спортисти ще бъдат приветствани с „Добре дошли“ на игрите. По традиция те ще бъдат приветствани от кмета на селото с кратко послание към делегацията. Тържеството започва в 18.00 ч. (в полунощ българско време).

Междувременно стана ясно, че отстранената от президентския пост в Бразилия Дилма Русеф е решила да не присъства на церемонията по откриването на игрите в Рио, въпреки че заслугата за организирането им там да е нейна. Тя няма да бъде на тържеството на стадион „Маракана“ на 5 август, на която и.д. президент Мишел Темер ще обяви откриването на олимпиадата. Русеф каза в интервю за радио „Франс Ентер“, че „никога няма да играе втора цигулка“. Тя е поканена, но според говорител на Темер не и в неговата ВИП ложа.

Два самолета на бразилските военноморски сили пък се сблъскаха във въздушното пространство на Рио по време на учение за борба с тероризма и обезпечаване на сигурността над града. Няма загинали и ранени, уточняват властите. Единият самолет е успял да се приземи въпреки повредите, които е получил. Другият пък е паднал в океана на няколко километра от брега, след като пилотът е катапултирал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари