Иван Шишков: За пътя Русе - Бяла първо предстои проектиране

3
Проектирането следва да завърши на 12 май 2024 г., обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството
Проектирането следва да завърши на 12 май 2024 г., обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Снимка: БГНЕС

Проектирането следва да завърши на 12 май 2024 г., обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството

Строителството на автомагистрала Русе - Велико Търново ще започне месец септември тази година. Това стана ясно в петък по време на парламентарния контрол от изявление на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в отговор на зададен от парламентарната трибуна въпрос от народния представител от Русе Георги Кръстев, припомня Дарик.

Спазвайки поетите по време на предизборната кампания ангажименти към русенци, Кръстев отправи питане относно проекта за автомагистрала Русе - Велико Търново. Във връзка с противоречивата информация, която излизаше поетапно през последния месец, той изиска директно от трибуната на Народното събрание министърът да даде ясен и недвусмислен отговор на въпросите, свързани със започването и сроковете за строителство.

От изявлението на Шишков дойде оптимистичната за Русе информация, че:

1. През септември месец тази година ще започне строителството на обекта с пътен възел при пресичането на път 2.54 гара Бяла, с. Вардим до пътен възел гара Бяла при километър 68 - 566.

2. Що се отнася до участък Русе - Бяла първо предстои проектиране, което следва да завърши на 12 май 2024 г., а строителството, което ще започне след това ще трае 1550 календарни дни.

3. Що се отнася до обхода на Бяла, проектирането следва да завърши на 13 март 2024 г., а за строителство са отредени 1300 дни. Когато става дума за този проект, който е от изключително значение, всяко забавяне е нередно и непростимо, подчерта депутатът. „В качеството си на народен представител от 19-МИР Русе няма да спра да задавам въпроси и да работя усилено за реализирането на автомагистрала Русе-Велико Търново”, заявява решимостта си Георги Кръстев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Русенец
    До даскала: Това не бяха проекти, а предварителни планове за трасето. Проектът е доста по-подробен, като включва подробни чертежи, спецификации и обяснителна записка за всеки един участък и възел от трасето. Напречни разрези, изгледи на съоръженията, настилките, изкопи, насипи, градежи..... Което ми напомня, че някъде бях прочел, че щели да слагат мастик, вместо асвалтобетон. Някой може ли да потвърди, дали е вярно?
  • 2
    4
    Русенец
    Набързо сметнах най-рано лятото на 2028, а дотогава колко отлагания и по какви причини може да има...... Май, докато я завършите тази магистрала, може колите вече да са отживелица и хората да са на летящи презовни средства.
  • 4
    3
    daskal
    Какво проектиране, бе, смешник?! Тези проекти дето преди няколко години ни ги показаха какво са - детски рисунки! Спрете поне да дрънкате едно и също!
  • 5
    2
    Gargamel
    Преди изборите,същият министър каза,че всичко е готово и строителството ще започне през март2022 год. Но след изборите,Бойко е първа политическа сила и изведнъж се оказа,че европейските средства няма да стигнат и трябват допълнителни средства от бюджета! Шменти капели!!! Кой прибра парите? Къде ги прати? Тридесет години само шикалкавене и лъжи! БЕЗПОЛЕЗНИЦИ!!!
  • 17
    1
    Келеш Мамин
    Момченцето дето питало министъра, какво образование има? Не питам къде и какво учи. Питам средно гимназиален завършен 12-и клас ли има този велик Дуп Е Дат? И този щял да кове законите на НРБ. Ааамииин!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари