Иван Гешев: Корупцията и кражбите са държавна политика

1
Държавата се управлява от задната седалка на джипове
Държавата се управлява от задната седалка на джипове Снимка: Иван Гешев / Facebook

Държавата се управлява от задната седалка на джипове

"Никоя прокуратура и никой главен прокурор в света не могат да се преборят с корупцията и с кражбите, когато корупцията и кражбите са държавна политика. Няма как да постигнеш резултати за справедливост, когато политиците, които реално управляват страната, и икономическите кръгове зад тях воюват и не искат да има справедливост. Когато МВР не разкрива престъпления, а воюва с прокуратурата. Когато парламентът променя закони в интерес на олигарсите".

Това каза бившият главен прокурор Иван Гешев, Сдружение "Справедливост за България", предаде БНР.

И допълни, че държавата се управлява от задната седалка на джипове.

"Няма справедливост, защото политиците, освен че са некомпетентни, корумпирани, зависими, създават съзнателно некачествени закони и се опитват да контролират съдебната власт по начин, че да могат да продължат да крадат".

По думите му причината за неговото отстраняване е изтекла информация, включително и по "Барселонагейт", какво ще се предприеме:

"И бях отстранен с нарушение на закона и Конституцията, докато летя със самолет да дам информация на Европейския парламент. Това го направиха партиите "политически боклук", които контролират ВСС. В юридически смисъл случилото се е прецедент и безобразие. Ако е вярно, че не съм си свършил работата, че съм зависил от някоя партия, още щеше да съм главен прокурор".

В предаването "12+3" Гешев подчерта още, че през последните години трите вида власти - в нарушение на принципа на разделение, са се слели, а целта под идеите за реформи, съдебна реформа, справедливост, европейски ценности и промени в Конституцията, е само една - да се овладеят прокуратурата и съда. "За да може, като се краде, да се краде безнаказано".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Курамиянко
    Вай, колко честен ша излезе тоя боклук! Години наред прикриваше всичко и хоп, сега щял да се ори с корупция! хаххахахахаа
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари