Иван Гешев: Крадливи политици подчиниха ВСС на своите страхове!

1
Явно сериозно притесних дълбоката държава и крадливото задкулисие, след като от страх бяха принудени да правят цял закон за един човек, коментира бившият главен прокурор
Явно сериозно притесних дълбоката държава и крадливото задкулисие, след като от страх бяха принудени да правят цял закон за един човек, коментира бившият главен прокурор Снимка: Фейсбук

Явно сериозно притесних дълбоката държава и крадливото задкулисие, след като от страх бяха принудени да правят цял закон за един човек, коментира бившият главен прокурор

Конституционният съд допусна за разглеждане по същество питането на бившия главен прокурор Иван Гешев относно мандата и правомощията на Висшия съдебен съвет. Определението е прието единодушно с 10 гласа.

В края на месец май той поиска от върховните магистрати тълкуване на част от основния закон, като се фокусира върху три въпроса.

Първо Гешев пита дали е законно да бъде избран със 17 гласа, а отстранен с 13. На второ място - може ли Висш съдебен съвет с изтекъл мандат да взема решения за председателите на върховните съдилища и главния прокурор. И не на последно място - възможно ли е новият ВСС да започне да функционира в непълен състав.

"Днешното решение на Конституционния съд да допусне за разглеждане искането ми за обявяване за противоконституционни на промените в Закона за съдебната власт и НПК потвърждава казаното от мен: Рекордно бързото ми отстраняване трябваше да изпревари произнасянето на КС; Крадливи политици подчиниха Висшия съдебен съвет на своите собствени страхове и го принудиха да спазва техния задкулисен график.

Ако някой не беше разбрал това досега, то днес цяла България видя истината".

Това коментира във Фейсбук веднага след решението на КС отстраненият от длъжност Гешев.

"Истината е, че, ако процедурата не беше приключила, тоест ако се спазваха Конституцията, законите и правилата на самия Висш съдебен съвет, той трябваше да я спре до окончателното решение на Конституционния съд.

А тогава вече можеше и да няма възможност да ме отстрани само с 13 гласа. Тогава щяха да са необходими 17 гласа - толкова, колкото са нужни и за председателите на ВКС и ВАС.

Всички вече знаят, че този несправедлив “закон”, освен противоречащ на основни правни принципи, е създаден за и насочен персонално към мен.

Явно сериозно притесних дълбоката държава и крадливото задкулисие, след като от страх бяха принудени да правят цял закон за един човек.

Този позорен акт е показателен за тъжното време, в което живеем и поражда логичния въпрос:

След като крадливи политици могат да стигнат до такава брутална разправа с главния прокурор на Република България, то как тогава всички останали хора могат да бъдат защитени от политически репресии?

Както е казал проф. Живко Сталев, “държава без върховенство на правото е форма на организирана престъпност”.

Живеем във време на политически организирана престъпност!", пише още Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари