Иван Демерджиев предлага увеличение на заплатата на главния секретар на МВР с над 1000 лева

2
Така основното му месечно възнаграждение ще стане 5 400 лева
Така основното му месечно възнаграждение ще стане 5 400 лева Снимка: МВР

Така основното му месечно възнаграждение ще стане 5 400 лева

Министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев предлага увеличение на заплатите на главния секретар на МВР и заместника му с над 1000 лева.

Това става известно от публикуван днес на сайта на ведомството проект на Наредба за изменение на наредбата за основното месечно възнаграждение на държавните служители в министерството, предаде БТА.

Предлага се основното месечно възнаграждение на главния секретар на МВР да стане 5 400 лева, а на заместника му – 4 876 лева. Справка в "Държавен вестник" показва, че досега размерът на заплатите е бил съответно 3 752 лева и 3 388 лева.

В мотивите към проекта се посочва, че повишението се прави „в резултат на извършен анализ на основните заплати на висшето професионално ръководство на Министерството на вътрешните работи“ . Като основната цел на проекта е „да бъдат определени нови размери на основните месечни възнаграждения за длъжности „Главен секретар на МВР“ и „Заместник главен секретар на МВР“.

Общественото обсъждане на промените ще се проведе в 14-дневен срок.

На 5 август в "Държавен вестник" влязоха в сила последните изменения в наредбата, които предвиждат увеличение с 20% на основните заплати в МВР за част от служителите и с до 20% за други, чиито правоотношения са преобразувани съгласно измененията в Закона за МВР от 2016 г. Промяната е вследствие актуализацията на държавния бюджет, с която са отпуснати средства към вътрешното ведомство за по-високи възнаграждения, за което настояваше Синдикатът на служителите в МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    йайайа
    Защо дса му е увеличена само с 1000 лева, дай направо с 10 000 лева... Този дермендиеф е ьа прокарване на лгбт в България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари