Иван Бакалов: Борисов се опитва да оцелее с помощта на ИТН

1
Свикналите с българския политически модел на кражби веднага обвиниха „Продължаваме промяната“, че са дошли „да крадат“
Свикналите с българския политически модел на кражби веднага обвиниха „Продължаваме промяната“, че са дошли „да крадат“

Свикналите с българския политически модел на кражби веднага обвиниха „Продължаваме промяната“, че са дошли „да крадат“

Идеята, че няма начин някой да влиза във властта за друго, освен да краде, е повсеместна у нас. И на тази база лесно се вярва на спекулации. Така правителството изкара само 6 месеца. Още от първия му ден лоялни (или по-скоро подвластни) на Борисов медии правеха всичко възможно да дискредитират новото правителство (което впрочем беше коалиция от 4 партии, не на "умно-красивите").

С помощта на медиите моделът Борисов оцеля 12 години. Той управляваше и в онази година, в която премиер беше Орешарски. Тогава медиите щедро обслужваха протестите и бабуваха на коалиция на „умно-красивите“ с „грозно-крадливите“ (последния израз е на колегата Ясен Бориславов). За да ги възседне Борисов. Той се върна с тяхна помощ. И сега се опитва да оцелее с помощта на ИТН.

Банкянско-сарайско-диванна коалиция може и да направи правителство. Но няма да живее в същия комфорт, в който живееше Борисов 12 години. И в това трудно време. За такава коалиция мечтаят освен Борисов и всичките социолози, политолози, анализатори, водещи и отбор мисирки, някои от които ядат от ръката му и чувстват комфорта си застрашен. Но този път няма да изтрае дълго и като падне, ще боли повече от предишния път.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари