Истинската торта "Гараш" се прави без брашно

9
Каква е оригиналната рецепта и каква - съвременната?
Каква е оригиналната рецепта и каква - съвременната? Снимка: iStock

Каква е оригиналната рецепта и каква - съвременната?

В събота в Русе се провежда фестивал на тортаГараш". Преди 120 години по река Дунав в града пристига австроунгарецът Коста Гараш и създава прочутият десерт.

Той е опитал да създаде нещо конкурентно на тортата „Сахер". През годините е имало различни модели. Малко хора знаят, че истинската торта Гараш се прави без брашно”, каза шеф Ивайло Димитров, предава NOVA.

Рецептата на тази торта на пръв поглед е лесна. Съставките са само пет - орехи, пудра захар, яйца, сметана и шоколад.

Днешните сладкари осъвременяват рецептата и влагат творчество до такава степен, че съчетавайки вкусове и текстури постигат петият вкус - „Умами”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Резерват
    Няма такова нещо като резерват за Стария град.Пловдивските общинари изпростяват.Това е жив град,а не резерват в него има живеещи,бизнес и други дейности.Това понятие за резерват да се забрави.Нито имат такъв документ,нито могат да го получат от някъде.Това не е Лувъра.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари