12-годишно момиче получи специалната награда на кмета за най-вкусна торта Гараш

10
Александра Барбова грабна този приз със своята Гараш с бял шоколад
Александра Барбова грабна този приз със своята Гараш с бял шоколад Снимка: Фейсбук

Александра Барбова грабна този приз със своята Гараш с бял шоколад

В Доходното здание се проведе Конкурсът за непрофесионалисти, част от Фестивала на торта Гараш, организиран от Община Русе, ОП "Русе Арт", Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“, както и представители на бизнеса и местните културни институти.

В него сладката надпревара се включиха повече от 30 участници, които приготвиха 34 торти. Големият победител бе Гергана Живкова, която си тръгна с парична награда, връчена ѝ от шеф Ради Стамболов.

На второ място се класира Стефана Йорова, а третото място остана за Елена Стоянова.

Пенчо Милков имаше нелеката задача да определи най-вкусната торта, която да получи специалната награда на кмета. Тя бе присъдена на 12-годишната Александра Барбова със своята Гараш с бял шоколад.

Русенските журналисти пък отличиха19-годишната Даяна Пенкова, която получи наградата на медиите. Бъдещата студентка по социални дейности в Русенския университет ги впечатли с направения от нея десерт, който максимално се доближава до оригиналната рецепта.

За втора поредна година специална награда бе връчена от Диана Коларова, която твърди, че притежава оригиналната рецепта за торта Гараш. Тя отиде при Валентина Пейчева.

Най-младата участничка в конкурса беше 11-годишната Преслава Пенева, която бе отличена от организаторите. Всички участници получиха грамоти и предметни награди.

Изненадата за присъстващите на конкурса беше появата на световноизвестния рапър Нана, който се включи в дегустацията на торти и също избра най-добрия според него десерт. Изпълнителят благодари на организаторите на конкурса и се снима със своите почитатели.

Междувременно на сцената пред Община Русе шеф Ради Стамболов направи демонстрация как се приготвят Гараш трюфели. Популярният шеф готвач направи повече от 4000 десерта, които предложи за дегустация на присъстващите.

През целия ден русенци имат възможността да опитват варианти на вкусната торта Гараш и други сладки изкушения от 11 местни сладкарници. Те са изложени пред Съдебната палата.

Веселият празник продължава след 17 ч. в градинката пред Доходното здание ще започне детската кулинарна работилница "Вкусно и полезно" с Деница Филева. Там ще се проведе и състезанието "Мама, татко и аз".

На сцената пред Съдебната палата в 17:30 учениците от ПГ по туризъм ще забавляват с анимация най-малките, а след тях са изпълненията на Школата за изкуство и култура "АРТи КУЛ".

Кулминацията на Фестивала на торта Гараш ще бъде на сцената пред Община Русе. В 20:00 часа на сцената ще се качат Танцово студио "Фрийдъм" и популярните изпълнители Били Хлапето и D3МО, които ще подгреят публиката за изпълненията на Нана.

Вечерта ще завърши с пищна заря.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Василена Милкова
    Кметът Пенчо Милков е най-добрият кмет и съпруг. Нали Боряна и Бъбъл?
  • 2
    2
    Внимание, внимание
    След изявите на кмета на фронта на Казанова, всички Дами да са особено внимателни, а и по-малките дами (дванайсет годишните до 18) и те.
  • 4
    1
    Локум за балъци
    Че как е стигнал до там?Сигурно с парашут, щото овчарите от Вик са навсякъде. Тротоар не остана здрав от тези двама умници Пенчо и Пламенчо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари