Историк разкри фактите за създаването на торта Гараш

1
В Русе ще се проведе първият Фестивал на торта Гараш
В Русе ще се проведе първият Фестивал на торта Гараш Снимка: Радио Русе

Д-р Веселина Антонова, историк и изследовател на местната история, разказва за фактите, които свидетелстват, че вкусната торта Гараш е била създадена в Русе

137 г. след първите данни за сладкарския десерт, в Русе ще се проведе Първият фестивал на торта Гараш.

Чуйте интервю на Галя Савова от Радио Русе с д-р Антонова:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Гост
    Ало, нацито! За 45 години "окупаторите" ти построиха електроцентрали с техни генератори и турбини, от които още черпиш ток. Под "руски ботуш" електрифицирахме всяко село и му зачислихме лекар и отделно ветеринар. Имаше детски градини и училища във всяко едно село. Имаше ред, производство, добиви, образование и медицина. Имаше български продукти, а не ГМО. И врясното мляко беше с трайност 36 часа, а не като сегашното - с месеци. И децата пееха български песни, а не рапираха разни псувни на английски.
  • -4
    1
    Бандера
    Насрахте се с тая торта. 5 години след поредната руско-турска война дошъл в Русе един австро-унгарски предприемач и в условията на пазарна конкуренция създал атрактивен продукт с който заел пазарна ниша. През 1944 г. СССР ни окупира, дойдоха каскетите на власт и за 45 г. "създадоха" какво......Русенско варено! Айде стига сте се прехластвали за една торта!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари