Ислямска държава дърпа турци от Руенско, броят им по 3000 долара заплата

2
Лидерите на групировката постоянно призовават всички правоверни да се включат във великия Джихад
Лидерите на групировката постоянно призовават всички правоверни да се включат във великия Джихад

Турци от Руенско ще се борят в името на Аллах за страховитата групировка Ислямска държава. Емисари на терористичната ортганизация са обикаляли районите около Айтос и са призовавали правоверните мюсюлмани на Джихад. Те са обещавали по 3000 долара заплати на желаещите да поемат по пътя на терора. Освен това, ня тях се осигуряват дрехи, храна и подслон. Кампанията е продължила около месец, като терористите са се представяли за мюсюлмански духовници. Над 50 млади мъже са се поблазнили и са приели условията. Те вече са отпътували за Близкия Изток, където са владенията на ИДИЛ. Точното название на организацията е Ислямска държава в Ирак и Леванта.  Тя владее територии в източна Сирия, северен и западен Ирак, като има сериозни претенции към земи в Кюрдистан и Южна Турция.

ИДИЛ се финансира от арабски фондове, като се предполага, че получава пари и от секретните служби на няколко азиатски държави. Смята се, че годишно групировката управлява около 30 милиарда евро. Отделно, тя печели солидно и от контрол върху наркотрафика и оръжейната търговия в региона. Под знамената на ИДИЛ се борят над 60 хиляди бойци, но техният брой постоянно намалява заради интензивните боеве в последните месеци. ИДИЛ води война, както с официалните бойни част на Ирак и Сирия, така и авиацията на САЩ. Губи постоянно хора, което се отразява тежко на организацията. Заради това и в последнит три седмици провежда интензвина кампания за привличане на нови бойци. Освен в Руенско, хората на ИДИЛ са обикаляли и Лудогорието и районите около Кърджали. На Балканите емисарите са набирали бойци  и в Косово, Албания и Босна.

В същото време лидерите на групировката постоянно призовават всички правоверни да се включат във великия Джихад срещу неверниците-християни. Ислямска държава се смята да по-крайна организация дори и от Ал-Кайда, ако това е възможно. Тя налага властта си в покорените територии с нечовешка жестокост. Любими методи за подчинение  и терор са: изгаряне на живи хора в казан в вряла вода, изкормване с касапски нож, набиване на пирони по цялото тяло и групово изнасилване, както на жени, така и на деца и мъже.

Източник: http://e-burgas.com/
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари