Искрен Веселинов: Освен мутрополитик, Марешки е и добър комедиант

0
Лидерът на „Воля“ е проводник на олигархията, да си гледа неговата партия
Лидерът на „Воля“ е проводник на олигархията, да си гледа неговата партия

Патриотите сложили точка на скандалите на срещата при премиера.

Лидерът на „Воля“ е проводник на олигархията, да си гледа неговата партия, каза депутатът от ВМРО

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки измисля една или друга стратегия за очерняне на политическия си противник. Да си гледа неговата партия. Това заяви пред сутрешния блок на Нова телевизия заместник-председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Искрен Веселинов в коментар за поредните атаки на бизнесмена по адрес на патриотите.

„Атаките на Марешки точно сега, поне аз, си обяснявам с това, че е бил активиран от някого – коментира Веселинов. - Ако се проследят процесите в Министерството на отбраната, може би става ясно защо този човек, изцяло зависим от бъдещата си кариера на политик, тъй като съдбата му зависи от следствените органи, атакува. С работата на Министерството на отбраната в момента армията минава на друго ниво. Проектите за модернизация там вече са отворени за всеки. Доскоро концепцията бе да се вземе комисионна отнякъде. Това явно пречи на господин Марешки, който е проводник на олигархията, която самият той представлява. Видя се, че освен мутрополитик, Марешки е и добър комедиант“.

Искрен Веселинов заяви още, че след последната среща при премиера Бойко Борисов е на мнение, че проблемите в управляващата коалиция вече са изчистени.

„Имаме фондаментални теми, по които нямаме различия – допълни той. - Приехме обща стратегия за законодателни инициативи през новия политически сезон. Надявам се, наистина това да е финала на тези спорове. Вече работим сериозно заедно.

От гледна точка на моята формация, ВМРО не сме обвинявани в лобизъм. Наистина се посочваха конкретни редници, но това не означава, че аз лично споделям мнението на един или друг от лидерите на Обединените патриоти“.

Искрен Веселинов взе отношение и по темата за отхвърлената от Конституционния съд Истанбулска конвенция. „Сладка победа за нас за Истанбулската конвенция – заяви Веселинов. – Това е победа над аморалността. По тази тема не сте забелязали какъвто и да е разнобой сред коалиционните партньори. Проведохме тази битка от началото до края обединени. Категоричен съм, че Конвенцията по никакъв начин нямаше да реши проблемите с насилието срещу жените, срещу което се борим и ще продължаваме да се борим. Турция, която прие тази Конвенция, дали гарантира по някакъв начин правата на жените? Те продължават да са забулени там, да нямат равни права.

Истината е, че опитваха през задната врата да прокарат джендърската идеология, което не се получи. Имам познати, които живеят във Великобритания, където джендър-идеологията е приета. Там се извършва едно насилие над детската психика например, което едва ли е нормално.

Тази Конвенция наистина заплашва идентичността и не е случайно, че и в други страни е отхвърляна. Всеки нормален българин разсъждава като мен и съм убеден, че говорим от името на мнозинството. Юрист съм и съм наясно, че след Конституционния съд е небето.

Съдът се избира с квота на различни институции и членовете не са зависими от политическите решения на една или друга партия. Този път институциите работят добре. Да, наш евродепутат гласува в Европарламента „въздържал се“. Тези гласове се приравняват с „против“ на практика и това трябва да е ясно. Ангел Джамбазки не е подкрепил конвенцията и неговият глас не е минал „за“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари