Искрен Веселинов: Номинираха ме за кмет на Община Русе

1
Започвам с едно извинение към моите съграждани, които никога не съм напускал, написа съпредседателят на ВМРО
Започвам с едно извинение към моите съграждани, които никога не съм напускал, написа съпредседателят на ВМРО Снимка: Фейсбук

Започвам с едно извинение към моите съграждани, които никога не съм напускал, написа съпредседателят на ВМРО

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов ще е кандидатът на ВМРО за кмет на Русе.

Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Бившият депутат, който преди години беше и председател на общинския съвет на Русе, ще участва във вота като кандидат на коалиция България на регионите, съставена от ВМРО-Българско национално движение, Консервативна България и Съюз на патриотичните сили „Защита“.

Ето какво гласи пълния пост на г-н Веселинов:

Приятели, днес бях номиниран за кмет на Община Русе от ВМРО и други патриотични формации, обединени в коалиця България на регионите.

Благодаря на съратниците си за тази номинация.

Започвам с едно извинение към моите съграждани, които никога не съм напускал, защото независимо от битността ми на народен представител или партиен лидер, аз останах да живея в общината и пътувам всяка седмица до София, за да изпълнявам задълженията си. Но извинение им дължа, защото фокусиран върху националните проблеми и решения за дълго се бях откъснал от местните. предстоящите избори бяха повод за някаква равносметка. Оказа се, че пагубните демографски тенденции, за които алармирам от 2007 г. са се задълбочили:

Русе през 2011-та, когато ГЕРБ поеха властта, е с население почти 150 хиляди, след последното преброяване е 125 хиляди. 25 000 за 11 години е 2300 човека на година 6 човека на ден. Само за година 440 ученика по-малко ще посещават русенските училища - тоест семействата са напуснали България. Демографски упадък, който не вещае нищо добро, дори уникалното ни предимство - близостта на Букурещ и моста над Дунав не могат да се използват пълноценно. Причините са две:

• пагубната национална политика, която превръща града ни в изолиран анклав и в тоя дух най-красноречивия пример е двегодишното забавяне на проекта за автомагистрала Русе-Велико Търново, както и нищоправенето по въпроса за втори мост над Дунав.

• Липсата на ясен фокус и приоритети на местната власт за икономическото развитие. Тя се занимава с дупки, храсти и боклуци - неща, които следва да прави по подразбиране. Усвоява пари. Не мисли стратегически.

Нужна е радикална промяна и аз гарантирам, че тя ще се случи.

Има формула, има алгоритъм - анализът ме доведе до тях още в далечната 2007 г. и съм ги публикувал, предлагал съм мерки в управленските програми на кметовете, приемали са ги, и от сегашния кмет съм чувал да лансира мои идеи, но нищо не се случи.

Остава да разчитам на вашата енергия и подкрепа, за да променим нещата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 21
    13
    МВРО умре
    # КОЙ те номинира е, мухльо? Герберастките патерици или другарчетата ви от "вгъZZраждани"?
  • 33
    12
    Гочо
    Патерицата на Пенчо или златния пръст ВМРО в Общинския съвет едва ли ще влязат на предстоящите местни избори.
  • 17
    11
    Ф16
    Иска те народа,и ти не се дърпаш,хахаха мазник си голям
  • 43
    10
    БУРАТИНО
    Горко ни! Вечният кандидат за всякакви политически длъжности! вмро продадоха България на Герб! УПРАВЛЯВАХА С ГЕРБ!
  • 34
    9
    Търтейче
    Този господин преди като беше депутат няколко пъти покриваше дъщеря си, която честичко шофираше в нетрезво състояние, не е читав. Единия път момата беше кацнала на покрива на една къща и нямаше информация за случая, даже в сводката за деня не беше включено, щото татко и звъни и натиска ушевите да си траят. Такъв човек няма нищо добро да донесе, не му пука за чуждия живот и здраве, а камо ли за цяла община.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари