Инцидент с асансьора на детска градина в Русе вдигна на крак огнеборците

12
На сигнала се е отзовал и асансьорен техник
На сигнала се е отзовал и асансьорен техник Снимка: Google

За изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 4 сигнала.

Сутринта екип на ССОД – при РДПБЗН е пратен на адрес в гр. Сеново, на сигнал за счупен живачен термометър. Разпиляното вещество е събрано и депонирано.

Между 18:26 и 18:55 ч. екип от Първа РСПБЗН е гасил запалване в контейнер за смет на ул. Йосиф Цаков в Русе. Произшествието е ликвидирано от огнеборците без последици.

Вчера представител на РДПБЗН е посетил детска градина на ул. "Измаил"(бел.ред. ЦДГ „Зора“), след подаден сигнал от управителя на заведението за миризма на дим в асансьорна шахта. След обстоен оглед, съвместно с асансьорен техник, е било установено, че миризмата е предизвикана от нагорял трансформатор в таблото за управление на асансьора. Същият е отстранен, захранването е спряно и помещенията проветрени.

Около 21 часа в оперативния център на пожарната е постъпила информация за разлив на гориво от товарен автомобил на обръщалото на бившето КТМ. Адресът е посетен от представител на пожарната и на място е изяснено, че от товарен автомобил с пробит резервоар е изтекло дизелово гориво и на пътното платно се е образувал разлив, който представлява предпоставка за ПТП. Горивото е било източено и прехвърлено в другия резервоар на возилото, автомобилът е освободен и пътното платно обработено с пясък от екип, изпратен от общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Колкото по-стара снимка качиш, толкова по-млад изглеждаш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук