Интензивен трафик на Дунав мост

0
В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина
В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина

Информацията е подадена от ГДГП, тази сутрин, към 6 часа.

На границата с Република Гърция:

Трафикът на ГКПП „Кулата“ е нормален.

Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП „Капитан Петко войвода“ – „Орменион“ в двете посоки. На ГКПП „Маказа“ – „Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона. През ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ и ГКПП „Ивайловград“- „Кипринос“ гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната за ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ ще важи до 31.08.2020 г.

На ГКПП „Маказа“- „Нимфея“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“- „Орменион“ гръцките гранични власти не пропускат пътуващи от 23:00 ч. до 07:00 ч. в двете посоки, независимо от тяхната националност.

Влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП „Кулата“ – „Промахон“ с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“.

До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

На границата с Румъния:

Трафикът на ГКПП Дунав мост Русе е интензивен на изход за товарни автомобили.

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия:

На ГКПП Калотина, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Брегово“, ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Олтоманци“ трафикът е нормален.

Сръбските гранични власти изискват наличието на отрицателен PCR тест за българските граждани на вход в Република Сърбия. На ГКПП Калотина трафикът на товарни автомобили на изход е нормален.

На границата с Република Северна Македония:

На ГКПП „Гюешево“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ трафикът е нормален.

На границата с Република Турция:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари