Инфекциозното отделение в Русе е пълно с болни от хепатит Б и чревни вируси

4
Четирима са пациентите, които са под карантина в отделението, макар да е доказано, че не са заразени с коронавирус
Четирима са пациентите, които са под карантина в отделението, макар да е доказано, че не са заразени с коронавирус Видео: Русе Медиа

Инфекциозно отделение в УМБАЛ „Канев“-Русе е в пълна готовност да посрещне случаи на коронавирус, ако това е необходимо, заяви на брифинг изпълнителният директор Иван Иванов.

Отделението разполага с общо 17 легла с готовност да ги удвои до 34 легла, а при необходимост ще се използват още 30 легла в бившето детско отделение в старата сграда. Тази част, която е собственост на Комплексния онкологичен център, е предоставена на болницата чрез споразумение.

В момента в Инфекциозно отделение има три свободни легла от въпросните 17, тъй като има много пациенти с хепатит Б и чревни вируси, предава Русе Медиа.

Това не е проблем за отделението, тъй като при необходимост тези болни ще бъдат прехвърлени в старата сграда, за да се обособи инфекциозното само за тежки случаи. При нужда и разпореждане на здравния министър, болницата в Русе има готовност да поеме и редови пациенти от другите болници в Плевен и Габрово, където се обслужват само спешни случаи.

Четирима са пациентите, които са под карантина в отделението, макар да е доказано, че не са заразени с коронавирус. Чака се да излезе втората проба на задържания преди няколко дни афганистанец, който опита да премине нелегално границата при Дунав мост и бе задържан. Той бе с лека температура и затова бе настанен в отделението. Първата му проба е отрицателна, но от прокуратурата чакат втората, за да могат да пристъпят към процесуално-следствените действия. Афганистанецът се охранява от полиция пред отделението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари