Недостиг на специалисти в Инфекциозното отделение в Русе

2
На този етап, макар и трудно, успяваме да се справим, призна директорът на УМБАЛ "Канев"
На този етап, макар и трудно, успяваме да се справим, призна директорът на УМБАЛ "Канев" Видео: Кис 13

УМБАЛ "Канев" в Русе е готова да приема пациенти с грипоподобни симптоми със съмнения за коронавирус.

Това съобщи днес изпълнителният директор на лечебното заведение Иван Иванов. В инфекциозното отделение има 17 легла с възможност за увеличаване на капацитета до 34 легла, предава Кис 13.

През миналата седмица е изпратено писмо до министъра на здравеопазването, който е разрешил допълнително да могат да се разкрият до 30 легла в стария корпус на болницата в бившето детско отделение. Към момента там има готови 10 легла, а останалите ще бъдат разкрити при необходимост. Допълнително ще бъдат поставени и дезинфектанти на повече ключови места в болницата, за да се увеличи сигурността за пациентите.

УМБАЛ "Канев" разполага с 200 комплекта гащеризони, 80 маски от висок клас, които са предимно за инфекциозно и спешно отделение.

При влошаване на пациенти, ще бъдат транспортирани в специализирани клиники, за да не се допусне вътреболнична зараза. Ако се наложи, в УМБАЛ "Канев" може да се приемат пациенти от страната, които не са болни от коронавирус.

Към момента в Русе няма установен случай на коронавирус. Всички 12 проби взети от пациенти с белодробни заболявания са отрицателни. Потвърждение се чака единствено на втората проба на единия от задържаните миналата седмица на Дунав мост двама афганистанци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари