Имат ли футболистите от "Дунав" сили за Първа лига?

6
Отборът е далеч от това, което искам да виждам от него, и зная, че може повече, заяви наставникът на сините Людмил Киров
Отборът е далеч от това, което искам да виждам от него, и зная, че може повече, заяви наставникът на сините Людмил Киров Снимка: Facebook

Отборът е далеч от това, което искам да виждам от него, и зная, че може повече, заяви наставникът на сините Людмил Киров

"Дунав" Русе победи в петък Крумовград, макар и трудно, с 2:1. С трите точки драконите, които са седми, се доближиха само на 5 от съперника, който е трети, и директната промоция. Утре "Спортист" Своге гостува на ФК "ЦСКА 1948" София и разликата може да нарасне на 8 точки. Но въпреки това Дунав ще остане близо до баража.

За това имат ли небесносините сили и амбиции за Първа лига говори старши треньорът Людмил Киров, предава 7DniSport.bg.

„Доста грешки допуснахме, не само в този мач с Крумовград. Във всеки двубой правим по една-две простотии, от които страдаме. Много трудно се изчистват тези технически грешки. Крумовград беше по-добрият отбор, но за първи път ми се случва, а си го пожелавах, да спечелим грозно. Трите точки са си три точки“, каза наставникът. Успехът над Крумовград бе първи за "Дунав" в Русе през тази година.

Отборът е далеч от това, което искам да виждам от него. Зная, че може повече. Сега ни предстоят най-тежките и важни мачове. Състоянието на класирането в момента е доста деликатно. Втора лига не е била толкова интересна от последните три-четири години. Всеки с две победи може да се качи горе или да се смъкне надолу в таблицата и си на чертата. Нямаме поставена цел в съблекалнята от ръководството на всяка цена, ако може бараж да се стигне. В момента обаче сме се събрали в клуба хора максималисти и сме убедени, че може да стигнем много надалеч. А дали ще е тази година или следващата, по най-бързия начин трябва да го направим. Защото клубът е готов да участва в Първа лига. Бих каза, че сме един от най-подредените клубове във втория ешелон, и то във всяко едно отношение – база, стадион, финансиране, спонсорство, фенове, футболисти… Аз бях две години треньор на Дунав в Първа лига, преди да изпадне, и смея да твърдя, че сега е по-добре, отборът е по-стабилен, както и клубът. Разполагаме с много опитни състезатели Мирослав Будинов, Емил Янчев, Никола Колев, Илия Миланов и покрай тях обиграваме младите. Ако се случат нещата за елита, с 4-5 нови футболисти ще изглеждаме по-съвсем друг начин. А аз съм убеден, че могат да се случат работите. Не казвам на всяка цена, но могат. Надеждите ги има, а и ножът не е опрял до кокала, каквото стане. Има още 9 кръга, всичко може да се случи. Няма напрежение от поставена задача на сто процента от ръководството. Пак казвам, битката до края ще е жестока. Сега ни предстои гостуване на втория отбор на Ботев Пловдив, който го гледах срещу Литекс, и е вярвам, че е възможен за побеждаване. После приемаме и Спортист Своге и Монтана. Всички зависи от нас. Вземем ли този двубой работата става друга. Най-важното бе да поставим здрави основи, да се тръгне дори от нулата, но да се гради. Това нещо е направено доста професионално и е изпипано. Смея да твърдя, че сме най-подреденият отбор във всяко едно отношение. Няма закъснение на заплати, на премии. Нов автобус, съблекални, терени, екипировка, стабилен спонсор…“, категоричен бе наставникът на Дунав.

За това дали клубът среща разбиране от Община Русе, Киров сподели: „Ръководството се занимава с тези неща. Не е това, което трябва да е, защото Русе е голям град и това, което се отпуска като помощ, е нищожно, но си имаме своите канали за финансиране. И все пак благодарим на общината“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари