Дунав е напът да се разпадне!

0
Решили сме категорично с играчите, спираме с тренировките, сподели с болка Людмил Киров
Решили сме категорично с играчите, спираме с тренировките, сподели с болка Людмил Киров Снимка: Diema Sport

Отборът на „Дунав” спира да тренира от четвъртък и върви към разпадане.

Това заяви сутринта преди мача срещу „Ботев” Пловдив треньорът на русенци Людмил Киров, предава 24 часа.

Решили сме категорично с играчите, спираме с тренировките. Момчетата имат да получават по две заплати и премии, не могат да си платят дори телефоните. Двадесет и първи век е, отборът е в Първа лига, не може така! Никой не се интересува от „Дунав”, явно вървим към разпадане. Не мога да лъжа повече футболистите си и да ги карам да играят, досега го правеха заради мен, заради името на клуба, но вече не се трае”, сподели с болка Киров.

Той обаче заяви, че „Дунав” ще се опита да победи „Ботев” на Градския стадион в Русе. „Излизаме за победа, но след това, вече не виждам надежда отникъде”, призна наставникът на „Дунав”.

Така русенци почти сигурно тръгват по пътя на „Верея” и вероятно от пролетта ще изчезнат от картата на българския футбол. В последните десетина години отборът се водеше от д-р Симеон Симеонов, като основната част от финансирането на клуба се осигуряваше от Община Русе и местни бизнесмени, които обаче постепенно се оттеглиха. След бламирането на предишния кмет Пламен Стоилов от централното ръководство на ГЕРБ, д-р Симеонов също се дръпна от „Дунав” и отборът остана без финансиране. Дори за пътуването до София на „Левски” трудно бяха намерени средства. Сега обаче нещата за „Дунав” изглеждат неспасяеми, призна Людмил Киров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари