Има значение кога пием вода, за да сме здрави и слаби

3
Водата, богата на минерали, е най-добрият избор
Водата, богата на минерали, е най-добрият избор

С повишаване на температурите се увеличава нуждата на тялото от вода

Водата, богата на минерали, е най-добрият избор. В крайна сметка има значение кога пием вода, за да сме здрави и силни.

Адекватна хидратация

Човешкото тяло се състои от 70% вода, или по-точно, то представлява около 70% от телесното тегло. Дори леката дехидратация причинява симптоми като слабост и дискомфорт. За да поддържаме оптимално състояние на хидратация, трябва да пием по 1 литър вода дневно на всеки 30кг телесно тегло. Най-добрата форма, в която можем да доставяме течности в тялото, е добрата вода. Добра тук означава силно или слабо минерализирана вода, богата на минерали, но също така показваща правилната пропорция на тези съставки, пише Actualno.

Минерали

Минералната вода трябва да е богата на минерали като: магнезий, калций, бикарбонати, натрий, калий, флуориди и сулфати. Важен въпрос е количественото съотношение на калций и магнезий, които са най-важните елементи. Магнезият в минералната вода трябва да бъде в точното количество спрямо съдържанието на калций, за да може тялото лесно да усвои тези елементи. Не е достатъчно да пиете мляко и да ядете млечни продукти, за да избегнете дефицит на калций, водещ до остеопороза, тъй като тези храни съдържат малки количества магнезий. Калцият, съдържащ се в тези продукти, прави магнезия по-малко смилаем, а освен това магнезият в много малки количества намалява усвояването на калция. Така че трябва да допълвате тези съставки с добра минерална вода, съдържаща Са и Mg в правилните пропорции. Идеална е вода със съотношение на калций към магнезий 2:1. Тези пропорции са основополагащи за здравословна диета.

Най-добрата диета

При отслабване можете да пиете минерална вода или умерено минерализирана вода по желание, тъй като тя не осигурява на организма калории. Така че нека изпием чаша или две чаши вода преди хранене, за да се почувстваме по-бързо сити и по този начин да изядем по-малка порция. Най-важната ѝ роля в процеса на загуба на ненужни килограми обаче е фактът, че оптималната хидратация на тялото е едно от основните условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да протича правилно процесът на изгаряне на калории, а оттам и на мастната тъкан. За да може тялото да изгаря ненужните калории, трябва да му осигурим необходимото количество течности. Не бива да си позволяваме да сме жадни – подобно състояние вече говори за дехидратация на организма. Най-добре е да пиете вода редовно, в малки количества. Винаги носете вода със себе си, особено по време на физическо натоварване.

Гръбначен стълб в добро състояние

Малко хора са наясно, че недостатъчната хидратация може да причини болки в гърба. Обясняваме защо: гръбначният стълб е изграден от междупрешленни дискове или мазни вещества. Те се състоят предимно от вода. Следователно, ако не е налично нужното количество вода в организма, тя ще изтече и от междупрешленните дискове, което ще доведе до тяхното отслабване, в резултат на което губят естествената си способност да се регенерират. Това може да доведе до болка в гръбначния стълб.

Мускули и стави

Не само гръбначният стълб, но и мускулите и сухожилията изискват хидратация. Меките тъкани трябва да бъдат добре хидратирани. Те не могат да бъдат сухи, защото няма да се плъзгат гъвкаво един срещу друг. Водата осигурява правилна механика на движение. Ако това основно условие не е изпълнено, може да се появи болка, свързана с опорно-двигателния апарат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари