Икономист: Цените ще растат още пет-шест месеца

1
​Според председателя на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов потреблението неминуемо ще намалее
​Според председателя на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов потреблението неминуемо ще намалее Видео: NOVA

Според председателя на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов потреблението неминуемо ще намалее

Рекордно се качва цената на газа. Как това ще се отрази на цените на стоките и услугите, които и без това са значително повишени от началното на пандемията? В ефира на "Социална мрежа" по NOVA NEWS коментираха икономистът Румен Гълъбинов и Богомил Николов, председател на Асоциация "Активни потребители".

"Тенденцията за повишаване на цените ще продължи още пет-шест месеца, считано от днес", прогнозира Гълъбинов. 

Той добави, че няма да има сектор, който да не бъде засегнат от поскъпването на газа, петрола и въглищата. Гълъбинов обаче подчерта, че не може да се говори за задаваща се Виденова зима. Той е убеден, че има начини за смекчаване на последиците от високата инфлация, като даде пример с редица европейски страни, където те се предприемат - енергийни помощи, намаляване на ДДС за определени дейности и услуги.

"Някои храни показаха още преди месеци, че инфлацията расте, сега във всеки сектор има такъв растеж", каза в предаването Богомил Николов, председател на Асоциация "Активни потребители". 

Според него потреблението неминуемо ще намалее. За Николов е резонно да се намали ДДС за някои храни, лекарства и книги, за което се говори от години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук