Икономическа полиция сгащи мъж, продавал цигари без бандерол в русенско село

2

Мъж, търгувал с цигари без бандерол, е заловен вчера при акция на служители от икономическа полиция

Вчера, 10.06.2020 г., в рамките на проведена специализирана полицейска операция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол, проведена от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР – Русе, бе извършена проверка на търговски обекти в малки населени места в областта.

В хода на провежданите от полицаите действия, е проверен търговски обект, намиращ се в с. Хотанца, Русенско. Служителите на икономическа полиция са констатирали, че там се разпространяват акцизни стоки без бандерол /цигари/, като са установили и лица, които са си закупили такива стоки от магазина. При последвало претърсване и изземване в имот на адрес в селото, обитаван от 45-годишния собственик на търговския обект, са открити 110 кутии цигари, без платен акциз /бандерол/ и без документи за произход.

За случая е уведомена Районна прокуратура-Русе. Установеното е документирано от служителите на ОДМВР – Русе, като е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК.

Работата по случая продължава, под надзора на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари