Митничари задържаха над 3000 кутии цигари на Дунав мост

0
Всички водачи на превозните средства са български граждани
Всички водачи на превозните средства са български граждани Снимка: Архив

Всички водачи на превозните средства са български граждани

Митническите служители на ТД Митница Русе задържаха 63 880 къса (3194 кутии) цигари при четири проверки в района на Дунав мост при Русе.

Най-голямо количество – 21 400 къса (1070) цигари са установени при проверка на товарен микробус, излизащ от Република България. Превозното средство е селектирано за сканиране с мобилна рентгенова система, при което са отбелязани зони с подозрителна плътност в надлъжните греди на товарната платформа. При последвалата физическа проверка в зоните са намерени недекларираните цигари, облепени с български акцизни бандероли.

Други 17 600 къса (880 кутии) цигари, също с български бандероли, са намерили митническите служители в три резервни гуми, натоварени в пътнически микробус на изход от страната на път за Германия. При сходен случай са установени още 13 920 къса (696 кутии ) цигари, скрити не в резервна гума, а в допълнително изграден тайник на мястото за поставянето ѝ.

Сред товара в камион, пътуващ от България за Германия, са установени 10 960 къса (548 кутии). На товарната композиция е извършена щателна митническа проверка, в хода на която акцизните стоки са открити в PVC профили, покрити с картон.

Всички водачи на превозните средства са български граждани. Съставени са им актове за установяване на административно нарушение. Цигарите са иззети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари